Lid worden

Ben je geïnteresseerd in de belangenbehartiging, het netwerk, ledenvoordeel of de promotie? Of heb je andere redenen om lid te worden van de VSCD? Wij heten je van harte welkom. Meer leden geeft onze vereniging meer slagkracht.

Programmeert jouw podium meer dan 40 professionele voorstellingen per jaar? Dan kun je aansluiten bij de vereniging. De contributie wordt berekend op basis van de bezoekersaantallen. Dit maakt dat alle leden naar draagkracht bijdragen.

Er zijn verschillende lidmaatschappen. Kijk zelf welk lidmaatschap bij jouw organisatie past.

 • Algemeen lid
  Dit is voor organisaties die op professionele wijze een gebouw of een festival exploiteren met als eerste doel de programmering en vertoning van de podiumkunsten.
 • Aspirant-lid
  Dit is voor podia die de afgelopen vijf jaar geen lid waren. Zij kunnen via dit lidmaatschap onderzoeken of zij (opnieuw) lid willen/kunnen worden. Het eerste jaar hanteren we een gereduceerd tarief met 10% korting. Nieuwe leden betalen in de eerste 12 maanden ook geen bijdrage voor DIP.
 • Duo-lid
  Dit is voor organisaties die ook zijn aangesloten bij de NAPK of VNPF. Duo-leden van de NAPK ontvangen 10% korting en duo-leden van de VNPF ontvangen 25% korting.
 • Kring Werkgeverszaken
  Als u gebruik wilt maken van de CAO Nederlandse Podia dient u daarnaast lid te worden van de Kring Werkgeverszaken. De bijdrage voor de Kring Werkgeverszaken is voor 2024 voor gewone leden vastgesteld op €1.001,- en voor corresponderende leden (leden zonder stemrecht) is dit €667,- per jaar.
  Zie ook Kring Werkgeverszaken

Overzicht contributie 2024

Aanmeldingsformulier lidmaatschap VSCD

Aanmelden kan ook via email: mirthe@vscd.nl