Deze website maakt gebruik van cookies.

Programmeur voor het label Theater

30 uur, Assen | DNK
https://www.dnk.nl/info-contact/vacatures

Categorie: Programmering


Over de organisatie

DNK is dé culturele organisatie voor Assen en omstreken met jaarlijks ruim 450.000 bezoekers in bioscoop, bibliotheek en theater. Door een gevarieerd aanbod op gebied van podiumkunst, informatie, literatuur, film, horeca en zakelijke mogelijkheden, zorgt DNK voor plezier, ontspanning, ontroering en vermaak.

Functie

Als programmeur label theater ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en inkoop van de programmering van het theater en de bijbehorende financiën. Je draagt zorg voor een aantrekkelijk en gevarieerde theaterprogrammering, dat aansluit bij de doelgroepen in Assen en omgeving en de lange termijn strategie van DNK. Je bent vernieuwend en ziet mogelijkheden voor de toekomst. Je bent open-minded en weet de ideeën vanuit de DNK- labels (theater, bioscoop en bibliotheek) te integreren bij het programmeren. Je maakt deel uit van het MT, rapporteert aan de directie en werkt nauw samen met de afdelingen Markt & Ontwikkeling, Educatie en Publieksservice & Faciliteiten. Als programmeur label theater ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en inkoop van de programmering van het theater en de bijbehorende financiën. Je draagt zorg voor een aantrekkelijk en gevarieerde theaterprogrammering, dat aansluit bij de doelgroepen in Assen en omgeving en de lange termijn strategie van DNK. Je bent vernieuwend en ziet mogelijkheden voor de toekomst. Je bent open-minded en weet de ideeën vanuit de DNK- labels (theater, bioscoop en bibliotheek) te integreren bij het programmeren. Je maakt deel uit van het MT, rapporteert aan de directie en werkt nauw samen met de afdelingen Markt & Ontwikkeling, Educatie en Publieksservice & Faciliteiten.

Kerntaken:

 • Opstellen en realiseren van de theaterprogrammering vanuit de doelstellingen van het businessplan;
 • Vertalen van ideeën vanuit de labels theater, bioscoop en bibliotheek naar een interessant theateraanbod;
 • Bewaken van de begrote financiële kaders;
 • Bewaken van contractueel vastgelegde financiële en inhoudelijke afspraken;
 • Marktoriëntatie en onderhouden van contacten met impresariaten, gezelschappen en producenten;
 • Interne en externe vertegenwoordiging van DNK bij theater events

Eisen

Functie-eisen:

 • HBO/WO-niveau met functie gerelateerde opleiding, zoals Theaterwetenschappen;
 • Ruime ervaring als programmeur in een theater;
 • Actuele en programma-inhoudelijke kennis van de theaterwereld, met een breed netwerk van zowel artiesten als impresariaten

Persoonskenmerken:

 • Je bent richtinggevend en motiverend;
 • Je hebt zakelijk inzicht en financieel onderlegd;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid, bent communicatief sterk en je kunt scherp onderhandelen;
 • Je herkent jezelf in de volgende competenties: resultaatgerichtheid, klant-/gastgerichtheid, samenwerken, ondernemerschap, ambitie, overtuigingskracht en besluitvaardig;
 • Je hebt visie op cultuur en educatie, bent creatief, innovatief, strategisch sterk, analytisch scherp en planmatig.

Geboden wordt

Een uitdagende functie en een belangrijke rol in de realisatie van onze organisatieontwikkeling en profilering. Je komt te werken in een boeiende, creatieve en ondernemende entertainmentorganisatie. De arbeidsvoorwaarden zijn passend bij de aard en zwaarte van de functie conform cao Nederlandse Podia.

Hoe te reageren

Reageren: Heb je interesse? Stuur dan je motivatie met cv uiterlijk 22 november 2017, uitsluitend per email naar hrm@dnk.nl onder vermelding van Vacature Programmeur Label Theater.

De gesprekken vinden plaats in week 48. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Mirjam Haak, HR-adviseur via 0880128519 of hrm@dnk.nl. (Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.)