Deze website maakt gebruik van cookies.

Programmeur (3)

20 uur, Utrecht | Stadsschouwburg Utrecht
https://www.stadsschouwburg-utrecht.nl/nieuws/1249/Collega's_gezocht_/

Categorie: Programmering


Over de organisatie

Stadsschouwburg Utrecht Als toonaangevend theater voor Midden-Nederland programmeert Stadsschouwburg Utrecht jaarlijks meer dan 500 voorstellingen die door 200.000 mensen worden bezocht. Daarnaast worden regelmatig bijzondere projecten georganiseerd, vaak in nauwe samenwerking met andere Utrechtse podia, festivals en gezelschappen. Samen met onder andere Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, TivoliVredenburg, de Helling en Ekko is de schouwburg verantwoordelijk voor de programmering van de stad. De afdeling Programmering telt drie programmeurs. Zij dragen zorg voor de programmering, initiëren projecten en geven leiding aan de uitvoering daarvan.

Functie

Binnen de afdeling is per 1 november a.s. een vacature voor een Programmeur (20 uur p/w) Profiel: Wij zoeken een programmeur die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in de podiumkunsten en een aansprekende visie heeft over wat de jonge generatie bezoekers (twintigers en dertigers) aanspreekt. Iemand met een originele, frisse kijk op het vakgebied, die over grenzen heen kan denken en de programmering weet te koppelen aan maatschappelijke ontwikkelingen.
Stadsschouwburg Utrecht laat het beste zien van wat er in Nederland en Vlaanderen gemaakt wordt op het vlak van toneel, muziektheater, dans, cabaret en jeugdtheater. Opera en musical/show vullen dit aanbod aan. De programmeurs hebben kennis van de volle breedte en aandacht voor de culturele diversiteit van het aanbod. De nieuwe programmeur focust zich op de programmering van de Blauwe Zaal (met name toneel en muziektheater).

Taken:

Realiseert een deel van de programmering van de Blauwe Zaal, en initieert en leidt projecten;

 • Maakt financiële afspraken, is verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van programmabegrotingen en contractbeheer;
 • Biedt ondersteuning aan de andere programmeurs;
 • Vervult een actieve rol in de verschillende netwerken voor programmering waarin de schouwburg vertegenwoordigd is;
 • Stelt zich op de hoogte van het aanbod door het bijwonen van voorstellingen elders;
 • Heeft gemiddeld twee keer per week avonddienst in de schouwburg (ontvangst gezelschap).

Eisen

Functie-eisen:

 • Minimaal HBO-niveau (relevante opleiding);
 • Kan zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Talent voor organisatie, financieel inzicht;
 • Ondernemend, initiatiefrijk, lef, netwerker, doorzettingsvermogen, oog voor nieuwe kansen.

Geboden wordt

Wij bieden:

 • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Afhankelijk van de kennis en ervaring een aanstelling in schaal 6 of 7 van de CAO Nederlandse Podia: salaris van minimaal € 2143,- tot maximaal € 3581,- op basis van 36 uur. Er is tevens een onregelmatigheidstoeslag.

Hoe te reageren

Inlichtingen over deze functie kunnen worden ingewonnen bij Steven Peters, hoofd programmering, telefoon 030 23 24 108. Schriftelijke sollicitaties met curriculum vitae kunnen tot 25 september worden gericht aan vacatures@ssbu.nl. o.v.v. ‘programmeur’. De eerste ronde gesprekken is gepland op dinsdag 3 en woensdag 4 oktober. Stadsschouwburg Utrecht voert een personeelsbeleid waarin (culturele) diversiteit een speerpunt is. Acquisitie naar aanleiding van deze oproep stellen wij niet op prijs.