Deze website maakt gebruik van cookies.

Directeur m/v - Theater de Koornbeurs

24 uur, Franeker | Theater De Koornbeurs
http://www.theaterdekoornbeurs.nl

Categorie: Directie


Over de organisatie

Welkom bij de Koornbeurs!
Wij geloven dat cultuur en podiumkunsten bereikbaar moet zijn voor iedereen. Voor mensen in dorp en stad. Voor ouderen en jongeren. Op school en thuis. Als onderdeel van ons dagelijks leven.Want cultuur en podiumkunsten maakt bewezen gelukkig. Het ontroert en verbaast, het verbroedert en verbindt.

Samen met partners als gemeente Waadhoeke, Seewyn, ondernemers, verenigingen, vrijwilligers, de Vrienden van het theater en vele anderen, investeren wij in een wereld waar kunst en cultuur door onze straten stroomt. In die wereld staan we dicht bij onze inwoners. En als ze niet in onze buurt zijn? Dan gaan we naar ze toe.

Functie

DIT BEN JIJ!

Ben jij een ondernemende directeur met oog voor de lokale samenleving? Ben je een cultuurkenner die de kansen en de mogelijkheden ziet en aanpakt vanuit een betrokkenheid met de podiumkunsten?

Jij hebt oog en gevoel voor wat er in de samenleving leeft. Je bent in staat om vanuit die kennis en dat enthousiasme de gasten van de Koornbeurs te verrassen en uit te dagen.

Herkenbaar? Dan zoeken we jou!

Eisen

WAT WE ZOEKEN

Onze nieuwe directeur ziet - net als wij - alle kansen om van de Koornbeurs het culturele bruisend hart van de gemeente Waadhoeke te maken. Vanzelfsprekend in samenwerking met al die andere actieve organisaties en verenigingen. We zoeken iemand met een duidelijke en verfrissende visie op cultuur en op de rol die ons theater kan hebben in de gemeente. Iemand die in staat is vanuit die visie beleid te maken én de gave heeft een team daar enthousiast mee aan de slag te laten gaan. Tenslotte ben je een echte kansdenker, die durft te proberen en te vernieuwen.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Je hebt de algemene leiding over het theater.
Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de maatschappelijke en financiële doelstellingen; de strategie; het beleid; het relatiebeheer; sponsoring; de financiële bedrijfsvoering; de te organiseren events; horeca en verhuur. Je legt hierover verantwoording af aan het bestuur.

Onze nieuwe directeur:

 • draagt als leider zorg voor de continuïteit van de organisatie, zorgt voor een mooi en goed bezocht theater- en filmprogramma en een gezonde financiële onderneming;
 • bepaalt samen met de medewerkers de te ontwikkelen koers, in dialoog met het bestuur, gemeente en samenwerkingspartners, houdt daarbij rekening met de maatschappelijke functie van het theater in de regio en weet het culturele en het financiële rendement met elkaar te verbinden;
 • draagt zorg en verantwoordelijkheid voor het opstellen van adequate jaarplannen, begrotingen, managementrapportages;
 • vertegenwoordigt theater de Koornbeurs op alle relevante niveaus en is verantwoordelijk voor een goede profilering van het theater, realiseert en onderhoudt strategische verbindingen en samenwerkingsvormen met de Friese theaters, ketenpartners, gemeente Waadhoeke en Harlingen en is een actieve gesprekspartner voor de vrijwilligers, de vrienden en zakenrelaties van het theater;
 • informeert het bestuur door middel van managementinformatie adequaat over het te voeren beleid, de voortgang en de relevante ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie; beschouwt het bestuur als een belangrijke sparringpartner; legt verantwoording af aan het bestuur.

Functie-eisen:

 • HBO/WO werk- en denkniveau ;
 • beschikt over strategisch inzicht;
 • affiniteit met, kennis van en/of ervaring met een culturele instelling;
 • ervaring in een integraal verantwoordelijke positie;
 • een enthousiasmerende, inspirerende en motiverende leiderschapsstijl, naast de medewerker kunnen staan;
 • ervaring met financiële bedrijfsvoering;
 • je woont in de buurt of bent bereid te verhuizen naar de regio;
 • bereid om te investeren in de plaatselijke en regionale netwerken.

Geboden wordt

Hoe te reageren

Ben jij die vrouw of man die gastheerschap als basis voor succes kan uitwerken naar het verbreden en verdiepen van de programma’s, projecten en/of producten die De Koornbeurs in de komende tijd verder wil ontwikkelen?


Mail dan je brief naar mevrouw S. Reinsma, voorzitter bestuur, uiterlijk 28 september: s.reinsma@gmail.com.

Wil je meer informatie? Bel dan met mevrouw S. Reinsma, tel. 06 – 51 28 70 21.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 9 oktober.