Deze website maakt gebruik van cookies.

VSCD SUMMER TIPS

26-07-2017

Sinds deze week zijn alle scholen gesloten in Nederland en kan er volop genoten worden van de zomervakantie. Door de zomerprogrammering van veel schouwburgen en concertgebouwen is er genoeg te beleven in eigen land. Wij hebben ter inspiratie een 10tal zomertips op een rijtje gezet!

 1. TivoliVredenburg, Utrecht brengt gezelligheid deze zomer. De hele zomer lang zijn elke vrijdag- en zaterdagavond de binnenpleinen geopend op de vijfde en zesde verdieping. Deze worden omgetoverd tot biergarten: een open en zomerse ontmoetingsplek middenin de stad. In deze kruising tussen indoor park, podium en dansvloer presenteert TivoliVredenburg een uitgebreid programma en exclusief aanbod van bijzondere bieren, exotische cocktails en snacks.

2. De Maaspoort Theater & Events, Venlo beloofd een magische zomer voor de hele familie. Want van 19 juli tot en met 13 augustus staat 4 dagen per week de succesvolle familieshow 'The Magic Family & Hans Kazàn' geprogrammeerd.

3. Het Concertgebouw Amsterdam laat je swingend de zomer door gaan! Het Concertgebouw biedt een prachtige mix van klassieke concerten, jazz en de fijnste popmuziek. Tip: gebruik het Robeco Concertkompas om uit de tachtig zomerconcerten te kiezen wat bij jou past.

4. De Oosterpoort in Groningen brengt deze zomer toneel en muziek. Zo is er het toneelstuk Koning van de Grasmat, een stuk over de indrukwekkende verhouding tussen mens en natuur, in de stadsschouwburg te zien en komt reggae zanger Chronixx met zijn band Zinc Fence Redemption optreden om de heupen lost te gooien.

5. De LaMar Theater, Amsterdam heeft naast de lovende zomerkomedie Geen Paniek op 16 en 17 augustus het Summer Dance Forever Festival. Twee avonden lang is er het beste van de urban danswereld te zien. En de zomer wordt feestelijk afgesloten met het Jordaanfestival.

6. Agora Theater, Lelystad is 11 augustus onderdeel van het festival ‘Traveling in Barogue’. London, ‘the place to be’, is het thema dit jaar. Het festival laat Londen zien als middelpunt van culturele ontwikkelingen door de eeuwen heen. Het Agora Theater staat op 11 augustus de hele dag in het teken van Shakespeare.

7. Het Bimhuis en Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam doen op 3 augustus mee met het Dekmantel Festival. Dekmantel is een meerdaags festival dat bekend staat op hun indrukwekkende line-up en top locaties.

8. DE KOM, Nieuwegein staat deze zomermaand in het teken van Summer Bootcamps voor jongeren. Zo is er de workshop DJ, Producen & Youtube maar ook de bootcamps Urban Dance, Modedesign en Urban Dance.

9. Parkstad Limburg Theaters, Heerlen staat in augustus in het teken van het Orlando Festival. De 36ste editie van het oudste en grootste kamermuziekfestival van Nederland. Het festival wordt gekenmerkt door een zeer grote variatie in het aanbod van interessante kamermuziek. De geboden muziek omvat repertoire uit de barok, de klassieke periode, de romantiek, de twintigste eeuw en de 21ste eeuw. Dit jaar is de bekende Britse componist Jonathan Dove composer-in-residence.

10. Cool, Kunst en Cultuur, Heerhugowaard geeft een Griekse zomer cadeau aan 65plussers. Let op: dit is een tip alleen voor 65plussers uit Heerhugowaard. Onder de naam Route 65 organiseert Cool, Kunst en Cultuur meerdere keren per jaar, een maand lang een ‘culturele route’ voor 65plussers uit Heerhugowaard. Route 65 brengt het publiek met voorstellingen, workshops, lezingen en andere activiteiten langs verschillende landen. De maand augustus staat in het teken van Griekenland.

Blijf altijd op de hoogte: volg ons op facebook en twitter.