Deze website maakt gebruik van cookies.

Marijtje Pronk wordt directeur Theater de Veste

23-05-2019

Marijtje Pronk wordt per 1 juli directeur van het podium van Delft: Theater de Veste. Zij volgt Jan Bartels op die deze zomer met pensioen gaat. Marijtje is sinds 2015 theaterprogrammeur in Den Haag en bekleedt momenteel de functie manager programmering & programma’s bij het Nationale Theater. Hier is zij mede verantwoordelijk voor het theateraanbod van deze nationale speler.

Sinds de jaren negentig heeft Marijtje diverse functies bekleed in de theatersector waaronder adjunct-directeur bij het impresariaat Bos Theaterproducties en zakelijk leider bij het urban dansgezelschap ISH. Marijtje: “Theater de Veste valt op door een kwaliteitsprogrammering, vernieuwend aanbod en volle zalen. Delft is een onderscheidende, innovatieve stad met een relatief jonge bevolking. Dat biedt volop aanknopingspunten voor een levendig theaterhuis. Delft is de uitgelezen stad om, samen met het team en partners als de TU Delft, Theater de Veste als theater van de toekomst verder vorm te geven."

Zij volgt Jan Bartels op, die in het najaar van 2004 in Theater de Veste aan de slag ging. Onder zijn leiding is het theater gekomen tot waar het nu staat: midden in de Delftse gemeenschap en heeft het podium regionale bekendheid gekregen vanwege de grote diversiteit aan evenementen, waarbij het pad van louter alleen theater is verlaten. Enkele jaren geleden heeft hij met zijn team de wetenschap, kennis en innovatie geïntroduceerd en succesvol een podium gegeven onder de noemer ‘college & debat’. Daarbij is er is een vruchtbare samenwerking ontstaan met onder andere de Gemeente Delft, TU Delft en Studium Generale. Karel Luyben, de voorzitter van de Raad van Toezicht, onderstreept het belang van de band die is ontstaan met de universiteit en is bijzonder ingenomen met de keuze voor Marijtje: “We merkten een groot en oprecht enthousiasme voor de kansen die hier nog liggen voor de nabije toekomst bij Marijtje Pronk.”