Deze website maakt gebruik van cookies.

Maria Hansen volgt haar internationale ambitie

13-04-2017

Maria Hansen, sinds 2007 zakelijk directeur van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, verlaat per 1 oktober a.s. de organisatie en wordt Executive Director van de European League of Institutes of the Arts (ELIA).


Tomeloze inzet & Grote deskundigheid
Maria Hansen heeft de afgelopen jaren als zakelijk directeur een niet te onderschatten bijdrage geleverd aan de professionalisering van de organisatie van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Zij heeft met tomeloze inzet en grote deskundigheid na de renovatie van beide gebouwen bijgedragen aan de opbouw van een stabiele organisatie. Daarna heeft zij de organisatie met vaste hand door de economische crisis geleid. Mede door haar bijdrage staat de organisatie er anno 2017 uitstekend voor en zijn de voorbereidingen voor het 100-jarig bestaan van de Stadsschouwburg in 2018 in volle gang.
Daarnaast zette Maria zich ook actief in voor samenwerking in de stad Haarlem, onder andere op het gebied van duurzaamheid.

Algemeen directeur Jaap Lampe betreurt het vertrek van Maria Hansen, maar het is voor haar een mooie kans en na 10 jaar een heel begrijpelijke stap naar een nieuwe horizon. “Het was een feest om de afgelopen jaren met Maria te mogen samenwerken. De organisatie gaat in haar een zeer betrokken en bevlogen zakelijk directeur missen. Wij wensen Maria veel succes in haar nieuwe functie.”

foto:  In bloei fotografie