Podiumbezoek ingeperkt door Corona protocol

12-03-2020

Vandaag, 12 maart 2020, werden door de Nederlandse regering ingrijpende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het Coronavirus verder tegen te gaan. Dit zal een grote impact op het openbare leven hebben maar de ernst van de situatie maakt het nemen van verdergaande maatregelen helaas noodzakelijk. Als brancheorganisatie en vertegenwoordiger van 145 Nederlandse podia hebben we begrip voor deze situatie.

Eén van de maatregelen die voor onze spelers, publiek en medewerkers grote gevolgen heeft, is het besluit om alle evenementen met meer dan honderd personen af te lassen. We gaan ons sterk maken om deze situatie adequaat het hoofd te bieden. Daar waar mogelijk zullen podia voorstellingen verplaatsen naar een latere datum. Een aantal podia heeft de mogelijkheid om concerten zonder publiek te live-streamen. Onze podia informeren bezoekers hierover via hun eigen communicatiekanalen.

Voor een sector die na een moeizame periode veerkrachtig is gebleken, is dit een forse tegenslag. We hopen dat het lukt om binnen de afgekondigde periode het virus zodanig in te perken dat we vanaf 1 april a.s. het publiek weer kunnen verwelkomen in onze zalen.

Naar al het nieuws