Deze website maakt gebruik van cookies.

Landelijk Vlakke Vloer Platform opgericht

(foto: Zwolse Theaters)

26-02-2018

Op vrijdag 23 februari 2018 hebben veertien theaters zich verenigd in het Vlakke Vloer Platform. Met de oprichting van het Platform verklaren zij zich eensgezind sterk te maken voor en de belangen te behartigen van het theateraanbod in de vlakke vloer zalen.

Het circuit van vlakke vloer zalen neemt een bijzondere plek in het Nederlandse theaterbestel in. Deze positie wordt tot op heden niet structureel vertegenwoordigd bij de verschillende gesprekken over de toekomst van het theater. In deze lacune wil het Platform voorzien. De aangesloten theaters zien zichzelf als aanspreekpunt voor overheden, fondsen en het veld.

Voor de leden van het Platform is de autonome positie van theatermakers uitgangspunt. De aangesloten theaters bieden ruimte aan innovatie en aan de rol die theatermakers spelen in de samenleving. De leden van het Platform willen niet alleen afnemers zijn, maar veelal ook partner van de makers die zij presenteren. Omwille van dit partnerschap zien de aangesloten theaters in de keten productie-presentatie-publiek een bijzondere plek voor zichzelf weggelegd in het theaterbestel.

De leden van het Platform willen tot gezamenlijke initiatieven komen om productie, presentatie en het publieksbereik van vernieuwend theater te bevorderen.

Het initiatief voor het Platform komt voort uit de Coproducers en bestaat bij de oprichting uit de volgende theaters:
Corrosia Theater, Expo & Film (Almere), Theater De Lieve Vrouw (Amersfoort), Theater Bellevue (Amsterdam), Theater Frascati (Amsterdam), De Verkadefabriek (Den Bosch), Theater Korzo (Den Haag), Het Nationale Theater [Theater a/h Spui] (Den Haag), Grand Théâtre (Groningen), Toneelschuur (Haarlem), Theater Ins Blau (Leiden), Theater Rotterdam [Rotterdamse Schouwburg] (Rotterdam), Theater De NWE Vorst (Tilburg), Theater Kikker | Podium Hoge Woerd (Utrecht), Zwolse Theaters (Zwolle).