PEARLE en IAEA in actie voor compensatie schade Corona

12-03-2020

PEARLE * en IAEA dringen er bij de regeringen op aan noodmaatregelen te nemen ter ondersteuning van de sector.

In de gezamenlijke verklaring benadrukken Pearle * en IAEA (FIM, FIA, UNI-MEI) de grote economische en sociale gevolgen voor onze sector, aangezien tal van live-evenementen en voorstellingen abrupt worden geannuleerd.

Als reactie op de covid-19-uitbraak kondigde de Europese Commissie deze week aan "alle beschikbare middelen te gebruiken om ervoor te zorgen dat de Europese economie deze storm doorstaat".

In dit verband wil de Commissie zo snel mogelijk 25 miljard euro vrijmaken. € 7,5 miljard aan investeringen moet de komende weken al vrij komen. Raad en Parlement moeten nog overeenstemming bereiken over deze maatregel. Daarnaast kunnen ook structurele fondsen worden vrijgegeven.

De Commissie heeft ook aangekondigd ervoor te zorgen dat de bedrijven die hulp nodig hebben dit gaan krijgen. Morgen, vrijdag 13 maart, zal de Commissie verdere details over de aangekondigde maatregelen presenteren.

Oproep Pearle
Stuur relevante informatie en concrete cijfers over geannuleerde voorstellingen/evenementen en andere schade voor de podia naar het Pearle*-kantoor, zodat zij de Europese Commissie kunnen informeren over de situatie van onze sector in verschillende landen.

Lees de verklaring van Pearle * en IAEA op de Pearle * -website.

Naar al het nieuws