Corona update

09-04-2020

In deze update van 9 april 2020 lees je meer over de oproep naar het publiek 'Bewaar je ticket', de regeling voor ticketgelden en de bijbehorende toolkit.

Bewaar je ticket - geniet later

COVID-19 raakt ons allemaal, ook de culturele sector en de sport. Veel voorstellingen, festivals, wedstrijden en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast; musea en monumenten sluiten hun deuren. De verschillende brancheverenigingen slaan de handen ineen en roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan: Bewaar je ticket, geniet later.

FAQ voor organisaties

Persbericht Ticketgelden regeling 9 april 2020

Regeling ticketgelden

Als gevolg van de (nationale en internationale) maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus, zijn veel organisatoren van evenementen, poppodia, theaters en concertgebouwen, musea, monumenten, sportclubs en andere instellingen genoodzaakt om evenementen te verplaatsen of te annuleren. Er is een regeling opgesteld om een handvat te bieden aan organisatoren hoe om te gaan met de restitutie van ticketgelden en het uitreiken van vouchers. Wanneer organisatoren hiervan gebruik maken, dan zullen zij het publiek informeren over de inhoud van deze regeling.

Regeling omtrent ticketgelden

Toolkit ticketgelden

Of jouw ticketingsysteem met vouchers kan werken, moet je met je eigen leverancier afstemmen, daar kunnen we je helaas niet bij helpen. Maar wat we wél hebben georganiseerd, is een communicatietoolkit waarmee je de regeling aan je bezoekers kunt uitleggen.

Toolkit introductie

FAQ voor publiek

Naar al het nieuws