Deze website maakt gebruik van cookies.

Alex Kühne vertrekt bij Deventer Schouwburg

23-09-2019

Per 1 november wordt Alex Kühne de nieuwe directeur-bestuurder van Theater aan de Parade in Den Bosch. Hij volgt interim directeur Gijsje van Honk op. 

Tot die datum is Alex nog werkzaam als directeur van de Deventer Schouwburg. In deze functie veranderde hij de schouwburg naar Podium van de Stad. Met bijna 500 activiteiten staat de schouwburg midden in de stad en samenleving. Voor de Deventer Schouwburg was Alex acht jaar zakelijk directeur van Toneelgroep Oostpool.

Bart Holthuis, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Deventer Schouwburg: "Wij zijn Alex dankbaar voor wat hij in Deventer heeft gepresteerd de afgelopen jaren. De schouwburg is de culturele hotspot in de stad. We begrijpen zijn volgende stap naar Den Bosch. Ik vind het teleurstellend dat de gemeente Deventer de verworven unieke positie van de Deventer Schouwburg niet financieel tot onderdeel van haar Cultuurvisie heeft kunnen maken."

Alex Kühne start in november bij Theater aan de Parade. Theater aan de Parade staat aan de vooravond van een 'vernieuwbouw' op de huidige locatie aan de Parade. Alex ziet het als een uitdaging om het programma en het theater met de stad te verbinden. In drie fasen, het huidige theater, de tijdelijke locaties en in het uiteindelijke nieuwe Theater aan de Parade.