Deze website maakt gebruik van cookies.

Congres Podiumkunsten 29 & 30 mei 2017 - Philharmonie Haarlem

Congres podiumkunsten: ontmoeten en inspireren

Jaarlijks organiseert de VSCD in samenwerking met andere organisaties in de podiumkunsten het Congres Podiumkunsten.

Kennisuitwisseling
Het Congres Podiumkunsten is een ontmoetingsplaats voor vakgenoten van theaters, concertzalen, festivals, ensembles, orkesten, dans- en theatergezelschappen, impresariaten, fondsen en overheidsinstanties. Het uitwisselen van kennis is een belangrijke doelstelling van het congres, evenals het opdoen van inspiratie en netwerken. De verschillende programmaonderdelen zijn toegespitst op de verschillende functies en bedrijfstaken in de podiumkunsten, variërend van de directeur tot de horecamanager. Het Congres Podiumkunsten is de opvolger van het VSCD-congres. Het is een samenwerking van de VSCD met andere organisaties in de podiumkunsten.

Editie 2017 

THEMA: OPEN PODIUM
De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. Nieuwe technologieën, andere samenwerkingsverbanden, nieuwe generaties, bezoekers, maar ook medewerkers. Dit biedt kansen voor het brede culturele veld en specifiek voor de podiumkunsten. Daarbij moeten we op zoek gaan naar het waarom. Waar zien we mogelijkheden? Hoe kunnen wij onze kansen verbreden? Hoe kunnen wij over zichtbare en onzichtbare grenzen heen werken?

DAGVOORZITTER & KEYNOTE SPREKER
O.l.v. dagvoorzitter Hanneke Groenteman en met diverse keynote speakers waaronder podiumkunstenaar Lucas de Man en architect en creative guide Aat Vos, belooft het een afwisselend programma en inspirerend en actief Congres te worden!

PROGRAMMA
Het volledige programma kunt u lezen op www.congrespodiumkunsten.nl. Stel uw eigen pogramma samen uit het diverse aanbod aan sessies met de volgende invalshoeken:

Het podium als artistieke plek
Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen en ervaringen rond de kern van het podium: de voorstelling!

Het podium als sociale plek
Hoe verhoudt het podium zich tot de sociaal- maatschappelijke ontwikkelingen (bijv. diversiteit, polarisatie, decentralisatie) in de omgeving van het podium?


Het podium als economische plek
Tegen welke uitdagingen loopt het podium als een bedrijf aan? Vragen over werkgever- en werknemerschap, marketing en de plek in de lokaal economische gemeenschap.

Het podium als educatieve plek
Hoe bereiken we zoveel mogelijk mensen en hoe sluit je aan bij de leervragen van de samenleving? Het podium is ook een klaslokaal; zowel voor jongeren als volwassen.

Wij hopen u de 29ste en/of de 30ste mei van harte welkom te heten!

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden. Leden VSCD/NAPK/VVTP krijgen korting.

Meer info
www.congrespodiumkunsten.nl


DE LOCATIE
Het congres podiumkunsten vindt dit jaar plaats in de Philharmonie in Haarlem.

Philharmonie
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem
T 023 - 512 12 12
Routebeschrijving Philharmonie

De data voor Congres Podiumkunsten 2018 zijn bekend
14 &15 mei 2018 - locatie: n.t.b.

Editie 2016

THEMA: CROSS-OVER
De wereld om ons heen verandert in een rap tempo.

Nieuwe technologieën, andere samenwerkingsverbanden, nieuwe generaties, bezoekers, maar ook medewerkers. Dit biedt kansen voor het culturele veld, ook de Podiumkunsten. Daarbij moeten we op zoek gaan naar het waarom, niet innoveren om het innoveren. Waar zien we mogelijkheden? Hoe kunnen wij onze kansen verbreden? Hoe kunnen wij over zichtbare en onzichtbare grenzen heen werken?

Het Congres Podiumkunsten heeft deze vraag uitgezet naar de sector. Resultaat is een bomvol programma met overtuigende sessies, praktische workshops en een inspirerend openingsprogramma.

Want er gebeurt al heel veel in onze sector op het gebied van Cross-Overs. Het Congres Podiumkunsten biedt een staalkaart van verrassende samenwerkingen en is er om elkaar te ontmoeten en te inspireren.

CONGRES PODIUMKUNSTEN PRESENTEERT DAVID LAN
Het Congres Podiumkunsten presenteert met trots David Lan, artistiek directeur van The Young Vic uit Londen. Hij vertelt over zijn manier van werken en hoe zijn gezelschap opvalt in een cross-over aanpak. Hij zoomt in op zijn drijfveren en hoe hij deze praktisch vertaalt.

Maar er is veel meer, een greep uit ons aanbod:

. Een reactie op het advies van de Raad voor Cultuur welke op 19 mei uitkomt;

. een debat over de toekomst van toneel, geïnitieerd door Jos Schuring;

. een presentatie over kleurenblind casten voor en achter de schermen door ACT acteursbelangen;

. een gesprek over het nieuwe backstage onderzoek van Annette Embrechts van de Volkskrant;

. verdieping op een onderwerp door het volgen van workshops door onder andere Thomas van Dalen, Charistar of Academie voor Cultuurmanagement.


VOOR WIE?
Het Congres Podiumkunsten biedt een breed programma voor ieder die op de hoogte wil zijn van de laatste ontwikkelingen in het Podiumkunstenveld. Podia, festivals, ensembles, orkesten, dans- en theatergezelschappen, impresariaten, fondsen en overheidsinstanties zijn aanwezig. Het programma kent routes voor medewerkers werkzaam in verschillende functies en bedrijfstakken. Dus kom met verschillende collega's uit uw organisatie naar het congres.

AANMELDEN
Meld u nu aan! Indien u zich inschrijft voor 26 april geldt er een gereduceerd tarief. U kunt zich hier aanmelden.


www.congrespodiumkunsten.nl 
 

De data voor 2018 zijn bekend: 14 &15 mei - locatie: n.t.b.


Gerelateerd nieuws

 • Oproep Congres Podiumkunsten 23 en 24 mei

  Voert u met enthousiasme veranderingen door? Laat u zich inspireren door andere sectoren? Bent u gemotiveerd om te zoeken naar creatieve nieuwe wegen en nieuwsgierig naar de mogelijkheden om te ...

  09-02-2016
 • Komt u ook?

  Voor de podiumkunsten roept DE STAD vragen op als 'Waar liggen binnen deze ontwikkeling de kansen voor de podiumkunsten?, 'Verschuift het podium van theater en concertzaal naar andere plaatsen in de ...

  02-04-2015
 • Uw onderwerp op de agenda van het congres

  U kunt nú een voorstel indienen voor een sessie op het congres podiumkunsten van 18 en 19 mei in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht... U kunt nú een voorstel indienen voor een sessie op ...

  20-01-2015
 • Datum en locatie congres podiumkunsten bekend

  Het Congres Podiumkunsten vindt dit jaar plaats in Schouwburg Kunstmin en Het Energiehuis in Dordrecht... Op maandag 18 en dinsdag 19 mei vindt het Congres Podiumkunsten 2015 plaats in Schouwburg ...

  05-01-2015
 • Nieuwe opzet Congres Podiumkunsten een succes

  Het Congres Podiumkunsten werd dit jaar door en voor de sector georganiseerd... Het Congres Podiumkunsten werd dit jaar door en voor de sector georganiseerd... 230708463620941&type=1">...

  28-05-2014
 • Programma Congres Podiumkunsten bekend

  18-04-2014
 • Korting VSCD leden boek De culturele stad

  U betaalt € 20,00 per boek in plaats van €24,95; een korting van 20%... Leden die meer dan 1 boek bestellen betalen slechts € 18,75 per exemplaar... 6% BTW en € 2,00 ...

  25-04-2014
 • Congres podiumkunsten 26 en 27 mei in Venlo

  De vaste horecapartner van de Maaspoort heeft de prijs ‘meest markante horecaondernemer 2013-2014 gewonnen... En sinds kort draagt Venlo het predicaat ‘Beste Binnenstad van Nederland&...

  10-02-2014