Deze website maakt gebruik van cookies.

Stichting Arbo & Podiumkunsten

Werkgevers buigen zich samen over techniek en veiligheid

Techniek en veiligheid is een verhaal apart in de podiumkunsten. Expert op dit gebied is de stichting Arbo & Podiumkunsten, waarvan ook de VSCD lid is.

Techniek
Techniek speelt een grote rol in de podiumkunsten en er is veel geld en regelgeving mee gemoeid. De veiligheid van medewerkers en gasten gaat boven alles, maar moet wel ook werkbaar en betaalbaar blijven. De VSCD bekijkt samen met andere belanghebbenden welke regelgeving relevant is en hoe deze moet worden geïnterpreteerd. Daarnaast is de VSCD een van de initiatiefnemers van de stichting Arbo & Podiumkunsten.

Werkgeversplatform
De Stichting Arbo & Podiumkunsten is opgericht door verschillende werkgeversorganisaties binnen de podiumkunsten. Doel: de sector informeren over Arbozaken ten einde daarmee gezonde en veilige arbeidsomstandigheden binnen de podiumkunsten te bevorderen. Arbo & Podiumkunsten heeft (samen met de vakbonden) de Arbocatalogus Podiumkunsten uitgebracht en exploiteert de PodiumRIE. Ook is de stichting verantwoordelijk voor de website www.arbopodium.nl.

Het bestuur van de stichting bestaat uit VSCD, NAPK (Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten), VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en –festivals), VVTP (Vereniging Vrije Theaterproducenten). Toehoorders zijn CLC VECTA (Centrum voor Live Communication) en VVEM (Vereniging van Evenementenmakers). VPT (Vereniging voor Podiumtechnologie) is adviseur.