Deze website maakt gebruik van cookies.

Medewerker Muziekbibliotheek

30 uur, Amsterdam | Nationale Opera & Ballet
http://www.operaballet.nl/nl/over/organisatie/vacatures/medewerker-muziekbibliotheek-mv

Categorie: Administratie


Over de organisatie

Nationale Opera & Ballet is het huis van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. Beide toonaangevende gezelschappen worden door het rijk gerekend tot de topinstellingen van Nederland. Met choreografen, regisseurs, dirigenten en ontwerpers van wereldniveau creëren, produceren en presenteren wij producties die behoren tot de (inter)nationale top. In 2016 ontving De Nationale Opera de International Opera Award voor Opera Company van het jaar. Daarnaast bieden wij kwalitatief hoogwaardige educatie- en participatieprojecten voor een breed publiek van jong tot oud. Ruim zeshonderd collega’s met 30 verschillende nationaliteiten werken dagelijks samen aan de realisatie van onze ambitieuze programmering met een artistieke kwaliteit en vooruitstrevende techniek die ons uniek maken.

Functie

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de tijdige beschikbaarheid van muziekmateriaal voor producties binnen het beschikbare budget. Hiertoe inventariseer je de wensen en behoeften, je verzamelt informatie, bewaakt opvoeringsrechten, richt het materiaal in, werkt zelfstandig muzikale aanwijzingen uit en zorgt voor de verspreiding en archivering van het materiaal. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de informatie voor de muziekbibliotheek in het algemeen en het beheer van de muziekcollectie. De muziekbibliotheek van DNO ontwikkelt en investeert in digitalisering bij de voorbereiding en verspreiding van muziekmateriaal; zij levert services waarin nieuwe technologie een rol gaat spelen.

Eisen

  • Gedegen muzikale kennis op HBO werk- en denkniveau;
  • Kennis van en ervaring met digitale (archief)systemen is een pré;
  • Goede communicatieve, organisatorische en sociale vaardigheden;
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Daarnaast kun je goed zelfstandig en in teamverband werken, kun je omgaan met deadlines en heb je een flexibele en dienstverlenende houding.
  • Je werkt nauwkeurig, outputgericht en weet van aanpakken.

Geboden wordt

Werken in een inspirerende, culturele omgeving waarin professionals zich dagelijks inspannen voor het ontwikkelen en uitvoeren van toonaangevende opera producties. Bij een fulltime dienstverband (38 uur/ week) bedraagt het salaris, afhankelijk van ervaring, minimaal € 2.152 en maximaal € 3.072 bruto per maand conform de CAO voor Het Muziektheater Amsterdam & De Nederlandse Opera. Dit bedrag is exclusief 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Hoe te reageren

Meer informatie over de functie is verkrijgbaar bij Anne Marie Hoogland (zakelijk leider Opera), tel. 020 551 8348 of a.hoogland@operaballet.nl Meer informatie over de procedure is verkrijgbaar bij Femke Theuws (P&O adviseur), tel. 020 551 8371 of f.theuws@operaballet.nl (gelieve je sollicitatie niet naar deze adressen te sturen, deze wordt niet in behandeling genomen).

Belangstellenden kunnen t/m 7 april 2017 hun motivatiebrief met een curriculum vitae mailen naar sollicitaties@operaballet.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld