Deze website maakt gebruik van cookies.

Mimeprijs

Mimeprijs
Winnaars Toneelprijzen, Mimeprijs en Gouden Krekel 2016 (Foto: Anna van Kooij)

De VSCD Mimeprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon of groep die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan mime in het betreffende seizoen.

Uitreiking VSCD Mimeprijs
De VSCD Mimeprijs wordt traditiegetrouw uitgereikt in de Stadsschouwburg Amsterdam op het Gala van het Nederlands Theater, de afsluiting van het Nederlands Theater Festival.

Prijs
De winnaar ontvangt een bronzen beeldje gemaakt door de Nederlandse beeldhouwer, graficus en medailleur Eric Claus.

Jury 2017
De VSCD Mimejury 2017 bestaat uit Cees Debets, voorzitter (directeur Theater aan het Spui), Ine te Rietstap (mimemaker en lid artistiek team Tweetaktfestival), Paul van der Laan (mimemaker), Michèle Bouwmans (Theaterprogrammeur Lux) en Eva Middelhoff (directeur Cool kunst en cultuur). 

VSCD Mimeprijs 2016

Mimejury 2016
De VSCD mimejury 2016 bestaat uit Cees Debets, voorzitter (directeur Theater aan het Spui), Ine te Rietstap (mimemaker en lid artistiek team Tweetaktfestival), Paul van der Laan (mimemaker), Erica Smits (journalist), Roy Peters (De Gemeenschap) en Michèle Bouwmans (Theaterprogrammeur Lux)

Winnaar 2016
De winnaar van de VSCD Mimeprijs 2016 is Als je maar hard genoeg rent, weet niemand meer waar je bent van Theater Artemis. 

Lees hier het volledige juryrapport, met daarin ook de genomineerden. Een historisch overzicht van winnaars is in de rechter kolom te vinden.


Gerelateerd nieuws